2017 is het Lutherjaar, en Sint-Andries speelt in heel dit hoofdstuk een cruciale rol. We destilleren het thema en focussen ons op “het in beweging zetten van mensen en ideeën”. En daar vliegen we met dit feestweekend meteen goed in!

Zaterdag 3 juni - van 14 tot 22 uur - Sint-Andriesplaats - GRATIS
Zaterdag gaan we de vrolijke en volkse toer op. Op de Sint-Andriesplaats komen foodtrucks, optredens, straattheater en veel dans.
Verwacht je aan een groot feest dat nooit lang genoeg kan duren. En verwacht ook het onverwachte, want voor een verrassing van formaat wordt er ook gezorgd. U moet er bij zijn om het te geloven…

Programma:
Start om 14 uur
14.30 uur: toonmoment dansschool 
15.30 en 18.30 uur: peek-a-boo boksmatch (zie facebooklink onderaan deze pagina)
In the left corner … Boğa Crackin’ Pas͑tek !
In the right corner … Galli Royal Pas͑tek !
Elke dag gaan ze met elkaar op de vuist:
voor een ei, een verloren weddenschap, een vrouw,
in voor- en tegenspoed,
voor vergane glorie,
voor eeuwige roem.
Het zijn bohemers, boksers, broers !
Slechts één wordt de King van de Ring.
En de dag nadien begint alles van voren af aan.
Compagnie Charlie speelt Peek-a-Boo !
Een voorstelling met een linkse vol emotie,
een rechtse met energie,
een uppercut van humor,
bruisende acrobatie en burleske valpartijen.
Een boksmatch om je een breuk te lachen !

15 en 17.30 uur: majoretski
Tussendoor: verrassingsoptredens…eten en drinken

20 uur: Salut la Copine met Lien van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen
De titel “Salut La Copine” verraadt het al : een eerbetoon aan het meisje en de vrouw in al haar facetten maar dan wel à la Française !
Lien Van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen delen al het podium voor Gedeelde Smart. Op de vraag van Lien om het nu ook eens “op zijn Frans “ te doen werd meteen uitbundig gereageerd door haar beide compagnons : Het chanson èn het Franstalige lied in al zijn facetten door een onuitgegeven trio.

Zondag 4 juni – van 12 tot 20 uur - Verschillende straten en pleinen in Sint-Andries - GRATIS
We organiseren een groot wijkfeest dat zal doorgaan tijdens de Sint-Andriesrun en de koopzondag in Antwerpen, tevens Pinksteren. Dit wordt een nooit gezien evenement in de wijk: een artistieke braderij palmt Sint-Andries in!
Winkeliers zetten hun beste beentje en mooiste producten buiten, er is kunst in vitrines, straattheater en comedy, Dj’s en fanfares en ja, zelfs de majorettes zullen niet ontbreken!
Hiervoor nemen we zelfs de Nationalestraat over van koning auto, en ook de omliggende straten vullen we met een designmarkt, kinderanimatie en uiteraard de Sint-Andriesrun.

Mis zeker REFLECT niet: een artistieke route gecreëerd door Collectiv doorheen Quartier National. 
Reflect staat voor een reflectie op de buurt, op de maatschappij, over heden, verleden en toekomst, beweging en anti-beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een tentoonstelling als rode draad doorheen het Quartier National. De verschillende nationale en internationale kunsternaars zijn eigen met de buurt, of hebben geëxposeerd in Collectiv National of in Kunst/Werk in de Fierensblokken.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

bekijk ook in cc

Sint-Andriesrun

zo 4 jun 2017 - 13.00 uur

Het is de 8e editie van de Sint-Andriesrun. Wat begon als een kleine stratenloop is nu een groot evenement. En toch heeft het niet moeten inboeten op gezelligheid en charme.