Urban Baroque Bowl

Kris Strybos (Scale) en Bram De Ceurt (Bird)

Geluidsarchitect Kris Strybos (Scale) en graffiti-artist Bram De Ceurt (Bird) nemen je mee in een subtiele clash tussen onze oude Vlaamse Meesters en streetart. Een totaalbeleving waar muziek en beeld één zijn. In de box staan je zintuigen op scherp. Je beweegt vrij. Je zoekt het geluid spontaan op en ademt de beelden in. Strybos laat borrelen en clashen, en verbindt zo oud en nieuw, bemind en onbemind.

Klankbad
Het concept werd bedacht door Kris Strybos die muziek op een nieuwe manier wilde beleven. Hij creëert een sferisch klankbad en zoekt inspiratie bij de grote barokmeesters uit de 17de eeuw. Barok kenmerkt zich door overdadige vormen en heftige gevoelsuitdrukkingen. Dat neemt hij mee in de creatie van een uniek geluidsdecor.

Graffiti
Voor deze Urban Baroque Bowl werkt Strybos samen met graffiti-artiest Bird. Graffiti is een perfecte kunstvorm om de barokke sfeer om te zetten naar een urban realiteit. Bird krijgt de opdracht om zijn interpretatie te geven met mogelijke verwijzingen naar Dulle Griet van Peter Bruegel de Oude, de 7 hoofdzonden, olieverf...

Diverse locaties | 26.08.2018 – 28.12.2018

Concept: Kris Strybos
Concept & uitvoering decor: Martin Baarda
Graffiti: Bram De Ceurt
Sound: Kris Strybos
Productie: Flore Opsomer / Taktic
Met steun van de Stad Antwerpen ikv Antwerpen Barok 2018


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Doorlopend te bezichtigen (onder voorbehoud van zaalverhuur)
van dinsdag tot zaterdag: 12 - 18 uur

Opgelet: niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers