Tania Poppe gaat solo met ‘Onder Druk’

Bekend van Ad Fundum, Ons Geluk, Congo en recent met eigen theaterproducties ‘Moi Non Plus’, met Ianka Fleerackers en Ann Ceurvels, Stand up Tragedy ‘Helpende Handen’ met Veerle Malschaert, en regie ‘237 redenen voor Seks’ met Axel Daeseleire, gaat Tania Poppe nu voor een eerste échte solo met een thema dat haar en zovele anderen in deze maatschappij achtervolgt: Onder Druk.

Waarom staan wij zo Onder Druk?

Geef toe, iedereen voelt de druk. Niet alleen de mildlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het. Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben!
We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnap-pen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.

Ik wil eruit
Uit deze ratrace!
Uit deze file van tijdsdruk, dagelijkse sleur en onophoudelijke verbouwing,
Uit de job waar na elke deadline een nieuwe deadline verschijnt
Ik wil uit die virtuele storm van nieuw en beter
Uit dat miezerig weer, die grijze lucht, dat druilerig bestaan
Dit platte land vol lintbebouwing, koterijen, verlichte autostrades en opgestopte wegen,
ik wil weg uit deze file van het bestaan!
Ik wil…
…Leven als god in Frankrijk…

Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk. Ze legt daarmee onze eigen vicieuze cirkel herkenbaar bloot met een vette knipoog en een flinke dosis humor!

samen op de rollercoaster van een leven Onder Druk

Reactie van een toeschouwer:
Het leven houdt ons veel spiegels voor: de collega's die het misschien niet zo altijd goed met ons voor hebben, de perfecte buurvrouw die ons met complexen en angsten opzadelt en de eigen kinderen die onze meest eerlijke spiegel zijn. Je schildert deze spiegels heel precies en met een vleugje humor.
Je stuk gaat over de essentie van het leven en helpt ons te herkennen en te erkennen wat er fout is met onszelf en met de maatschappij. Je brengt op een passievolle wijze een stuk dat bijdraagt tot het creëren van een betere wereld. Het belang van je werk kan niet over-schat worden.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • VVK: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen