Exposed Music

Muzikale en visuele performances op bijzondere locaties in de Antwerpse binnenstad

‘Exposed Music’ is een belevingsroute met muzikale en visuele performances op bijzondere plekken in de binnenstad. Artiesten met uiteenlopende muzikale roots balanceren op de grens van klankexperiment.

Curator Elko Blijweert was lid van Dead Man Ray en Kiss My Jazz. Hij was medeproducer van een Laïs-album en componeerde muziek voor voorstellingen van Wim Vandekeybus. Exposed Music is een samenwerking van Het Stadsmagazijn, CO Sint-Andries, Fameus en district Antwerpen.

PERFORMANCES & LOCATIES

Roland van Campenhout 'Switched On Wannes' De Haringrokerij

Roland Van Campenhout is een van ’s lands meest bejubelde, doch ook vaak meest onderschatte muzikanten uit de folk-, blues- en improvisatie scene.
Op Exposed Music brengt hij liedjes van o.a. Wannes Van de Velde, al dan niet met een elektronische insteek. Expect the unexpected!

Thoto Nabjok Steinerschool Hibernia

Toto Nabjok is een door Elko Blijweert samengestelde hip-hop band die vast en zeker bepaalde genre-grenzen zal overschrijden. De bezetting van de groep is op zijn minst niet alledaags. Finger-drummer Tony Beatbutcher en scratcher Vylvordjak (Miami Vuist) spelen voor het eerst samen met bassist Thomas De Smet en gitarist Bjorn Eriksson (Les Blauw). Nag (Team Panini) voert het woord.

Clear Instant featuring Ignis Quartet NICC Bouwmeestersstraat

Laboratoire Musical, Precompositional Diaries, Semi-Electric Chamber Music... Met zulke termen omschrijven toetsenist Thomas De Prins (Score Man) en dwarsfluitist Michaël Brijs (The Valerie Solanas) hun uiterst originele muziek. Samen met de jonge gepassioneerde strijkers van Ignis Quartet brengen ze speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde creaties...
String Quartet with Electro-Acoustic Extensions!

Dennis Tyfus & Milan W. featuring Volksdansgroep De Wevers Platform Bernaerts

Beeldend kunstenaar, maar ook zanger/muzikant/platenlabelbaas Dennis Tyfus en gitarist/ electronica-expert Milan W. werkten reeds vaker samen aan performances zoals New Wave Copy Center.
Deze keer toont Dennis zijn film “She May” met muziek gebracht door Milan. Ook volksdansgroep De Wevers wordt betrokken in dit ongetwijfeld bijzonder totaalspektakel.

Animatie en passant door Louis van der Waal en Mauro Pawlowski


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • op locatie

Extra

prijzen
VVK tot 30 september : 12 euro
VVK vanaf 1 oktober : 16 euro
VT-statuut : 2 euro
Kassa : 18 euro

‘Exposed Music’ leidt de bezoekers langs 4 performances en locaties
Voorverkoop vanaf 1 september online of aan de balie van Stadsmagazijn of coStA

19.30 uur: deuren open op alle locaties
20.00 uur: aanvang
23.00 uur: einde route

facebook exposed music