De vijfde editie van een niet te missen jazz ervaring. Vijf locaties in de Sint-Andries wijk gooien hun deuren open voor top jazz muzikanten van lokale bodem en ontvangen u met open armen. Alle concerten zijn gratis.

Witvrouw – Plein Publiek – 20.00-20.45 & 21.15-22.00 uur
Simon Witvrouw (gitaar) gaat op avontuur met 3 geweldige muzikanten: Bart Borremans (sax), Joachim Saerens (toetsen) en Dre Pallemaerts (drums).

Verwacht je aan een organische mix van sounds en sferen van verschillende muzikale leefwerelden met roots uit blues en jazz.

Mamutrio – bar Congé – 20.30-21.15 & 21.45-22.30 uur
Lieven Cambré - sax
Piet Verbist - contrabas
Jesse Dockx – drums

MAMUTRIO brengt een actieve jazz stijl met veel interactie en spelplezier.
Het repertoire bestaat vooral uit eigen werk van de drie bandleden, aangevuld met enkele Standards.
De nadruk ligt op harmonieus en melodisch samenspel in een ritmische uitdagende context met veel dynamiek.
MAMUTRIO ontstond onder impuls van het piepjonge grote talent Jesse Dockx.

BRZZVLL – costa – 21.00-21.45 & 22.15-23.00 uur
Vincent Brijs – bari saxophone
Andrew Claes – ewi, tenor sax & darbuka
Stijn Cools – drums
Geert Hellings - gitaar
Dries Laheye – bass
Maarten Moesen - drums
Jan Willems – keys

BRZZVLL is een Antwerpse band die geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion, funk & rare groove sound speelt zoals gekend in de jaren 70. De band werd opgericht door saxofonist Vincent Brijs, die de muziek omschrijft als "future psy-funk met een hoog afrobeatgehalte”.

Co2 (Cel Overberghe) – Het Missverstand- 21.30-22.15 & 22.45-23.30 uur
Cel Overberghe – tenorsax
Peter Jacquemyn – contrabas
Tom Van Overberghe - gitaar
Dirk Wauters – drums

Cel Overberghe schrijft reeds meer dan een halve eeuw geschiedenis. Als schilder èn als jazzmusicus. Met tal van prijzen en solo-tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn palmares is zijn scheppingsdrang nog steeds even jeugdig als vitaal.
Als jazzmuzikant bleef hij niet onopgemerkt : trompetist, bassist, drummer, tenorsax en piano. Optredens met o.a. beeldhouwer Cesar Bailleux, Jack van Poll, Jack Sels, Paul Van Gijsegem en Steve Potts. Met zijn schoonbroer Fred Van Hove weigerde hij in ’72 op te treden op ‘Jazz Middelheim’ wegens de subsidie-discriminatie van Belgische jazzmusici tegenover de (dure) Amerikaanse affiche-trekkers. Tal van andere improviserende musici steunden hun protest en de ‘Werkgroep Improviserende Muziek’ was geboren. Hun eerste anti- festival ‘Free Music’ vond (op hetzelfde moment als Jazz Middelheim) plaats in cafe De Muze.

Nathan Wouters & Ruben Machtelinckx – Multatuli café – 22.00-22.45 & 23.15-24.00 uur
Nathan Wouters: contrabas
Ruben Machtelinckx: gitaren/banjo

Een gemeenschappelijke liefde en zoektocht naar een meer open, vrije benadering van muziek bracht het duo Nathan Wouters/Ruben Machtelinckx bij elkaar. De twee leerden elkaar kennen op het conservatorium van Antwerpen en zijn sindsdien compagnons de route. Ze werkten samen in Rubens kwartet “Machtelinckx/Jensson/Badenhorst/Wouters”, Amygdala, “Sgt. Fuzzy” en Book of Airs “VVOLK”. Het samenspel van de twee heeft dus een diepgeworteld verleden. Verwacht je aan intimistische klankvelden, sacrale melodieën en een interactief samenspel in het opzetten van hun muzikale wereld.

 

Het programma wordt steeds met  veel zorg door Vincent Brijs samengesteld. Vincent kennen we als saxofonist, bekend van groepen zoals BRZZVLL, Namid en Scoreman.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen