Info & tickets > a-kaart

a-kaart

Goesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal uw ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in uw favoriete cultuurcentrum spaart u punten die u kan omruilen voor een voordeel.

U steekt uw gloednieuwe A-kaart al op zak voor 3 euro. Een slimme investering die u meteen terugverdient dankzij een pak startvoordelen waaronder een gratis filmvoorstelling in uw cultuurcentrum. Antwerpenaren die het recht op OMNIO-statuut aantonen met een attest van de mutualiteit betalen 2 euro. Met het OMNIO-statuut op uw A-kaart kost een ticket voor een voorstelling bij de cultuurcentra trouwens ook maar 2 euro.

Punten sparen is kinderspel. Telkens wanneer u uw A-kaart voor de speciale ‘spaarzuilen’ houdt, spaart u één punt. Zodra u tien punten heeft gespaard, kan u ze omzetten in een voordeel. In het cultuurcentrum krijgt u zo 2 euro ticketkorting cadeau.

Vraag uw A-kaart aan de balie van het cultuurcentrum. U kan er ook meteen al uw persoonlijke voordelen (leraar, student, OMNIO-statuut, 65+ …) laten opzetten. Zo hebt u voortaan maar één kaart nodig. Op www.dna.be/a-kaart vindt u alle informatie over de voordelen en de plaatsen waar u punten kunt sparen.
Let op: voordelen kunnen enkel verzilverd worden tijdens de kantooruren aan het onthaal.

U kan nu ook online uw A-kaartpunten verzilveren. U hoeft enkel uw A-kaartnummer op te geven als u online tickets reserveert. U kan wel slechts één ticket per A-kaartnummer bestellen voor één en dezelfde voorstelling.  Met eenzelfde kaartnummer kan u wel diverse tickets bestellen, maar dan voor verschillende voorstellingen.
Wilt u meer dan 10 punten verzilveren van eenzelfde A-kaart, dan moet u eerst punten overschrijven op een andere kaart. U kan dit door een profiel aan te maken op www.dna.be en uw A-kaart te koppelen. Vanaf dat moment kan u punten op een andere kaart overschrijven.

U kan ook online tickets kopen aan het OMNIO-tarief. U hoeft enkel uw A-kaartnummer op te geven als u online tickets OMNIO VT reserveert. U kan online NIET verzilveren als u het Omnio-tarief kiest. Aan het onthaal van het cultuurcentrum kan dit wel.

Met het recht op Kansentarief (=verhoogde tegemoetkoming) op uw A-kaart kost een ticket voor een voorstelling 2 euro (tenzij anders aangegeven). Of u recht heeft op het Kansentarief kan u checken bij uw mutualiteit. Meer info vindt u via deze link.