Hausgemacht neemt je vier avonden mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een stammetje en eindigen bij een afgewerkte lepel. Tijdens dit atelier leer je hout uitkiezen, een stammetje klieven, de basisvorm uithakken met de bijl en  de verschillende snijtechnieken die gebruikt worden bij het  lepelsnijden. Maar ook kom je meer te weten over verschillende houtsoorten en het afwerken van je lepel. 

Mensen die niet de hele reeks kunnen volgen zijn ook welkom om aan de slag te gaan met een voorgesneden vorm waar minder werk en tijd in kruipt. Maar waar je zeker ook de veschillende snijtechnieken mee kan aanleren. 

Hausgemacht is een mobiele vrijplaats voor handwerk, ambacht en creatief spel. We willen mensen van elke mogelijke pluimage ‘uit het hoofd, in de handen’krijgen. Omdat we meer dan ooit nood hebben om terug verbinding te vinden met onszelf, natuurlijke materialen en elkaar. 

We werken zo veel als mogelijk met reststromen omdat die er zijn en omdat moeder aarde al genoeg te slikken krijgt. We geloven dat het maken  van unieke en duurzame spullen met onze handen, kan bijdragen aan een betere wereld en blijere mensen. 


 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

vanaf 2 oktober 
4  woensdagen van 20  tot 22 uur
vrije bijdrage - te betalen aan de lesgever