Fermenteren en Inspireren - door Santé

Voor iedereen bestaat er een perfecte gefermenteerde smaakmaker! Deze ontdekken en je dagelijkse voeding kunnen aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van deze workshop.

Fermenteren of de eeuwenoude manier van conserveren zorgt voor nieuwe smaken op je bord en gewenste bacteriën in je darmflora die je gezondheid ten goede komen.

In deze workshop leer je hoe dit praktisch aan te pakken, ontdek je welke smaken je bevallen en krijg je inzicht in de wondere wereld van het fermenteren, vooral de wilde fermentatie.
Je krijgt uitleg over het fermentatie proces en mag proeven van enkele creaties van kimchi, pickels, zuurkoolvarianten, salsa tot kombucha, gemberbier en viili. Onder begeleiding ga je zelf aan de slag met verse groenten en kruiden om zo je eigen creaties te maken om mee naar huis te nemen.

 

Deze workshop wordt gegeven door Santé


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 20 euro
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

Praktisch:
van 10-13 uur
€ 20
maximum 15 personen

Materiaal zelf mee te brengen:
snijplank
messen
bokalen, potjes

bekijk ook in cc

Ferme dranken - door Santé

do 28 feb 2019 - 10.00 uur

Met fermentaties breng je nieuwe smaken in je glas én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën. Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld van het fermenteren.