Met fermentaties breng je nieuwe smaken in je glas én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën. Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld van het fermenteren.

Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende gefermenteerde dranken. Van waterkefir, kombucha tot gemberbier en shrub. Na een theoretische toelichting, proeven en ruiken we volop. Liesbet licht de verschillende werkwijzen en smaken toe en samen zoeken we naar de ferme drank die aansluit bij jouw smaakpalet. Afsluiten doen we met het maken van een starter en verdelen van scoby's en korrels voor de geïnteresseerden.

 

Deze workshop wordt gegeven door Santé


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • eenheidstarief: 20 euro
locatie
  • Lokaal 25
  • Sint-Andriesplaats 25
  • 2000 Antwerpen

Extra

Praktisch:
van 10-13 uur
€ 20
maximum 15 personen

Materiaal zelf mee te brengen:
snijplank
messen
bokalen, potjes

bekijk ook in cc

Fermenteren en Inspireren - door Santé

do 21 feb 2019 - 10.00 uur

Voor iedereen bestaat er een perfecte gefermenteerde smaakmaker! Deze ontdekken en je dagelijkse voeding kunnen aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging van deze workshop.