Diest is een aangename, ondernemende en vlot toegankelijke stad waar altijd wel iets te beleven valt. De verzorgde straten, leuke winkels, lekkere restaurantjes, mooie groenvoorzieningen en historische gebouwen maken van Diest een gezellige stad om te vertoeven. Diest pakt uit met zijn verleidelijkste charmes: historisch en folkloristisch, landschappelijk en recreatief, kunstzinnig en gastronomisch.

Een schat aan wandel- en fietsroutes ligt voor het uitkiezen en de kleinste kunnen zich helemaal uitleven in de speeltuinen van het Provinciaal domein de Halve Maan.

Het historische stadscentrum van Diest is als het ware één groot openluchtmuseum. Het Begijnhof, de Sint-Sulpitiuskerk, het geboortehuis van Sint-Jan Berchmans, de stadsvesten, Fort Leopold,… Geen enkele andere stad in België heeft zoveel beschermde monumenten per km² als de historisch kern van Diest. In de straten en steegjes rondom de gezellige Grote Markt waant u zich zo terug in de tijd dat de Prinsen van Oranje-Nassau in Diest verbleven. Breng zeker ook eens een bezoekje aan stadsmuseum De Hofstadt.

Maar in Diest kan je ook tot rust komen in een aangename en groene omgeving. Maak een natuurwandeling door het Webbekoms broek. Wandelend langs de Demer kom je voorbij bloemrijke hooilanden, rietlanden en wilgenbosjes. Van op de wallen heb je zicht op het broek en de stad Diest. Wellicht kom je op je tocht wel een kudde grazende ijslandpony's tegen of zie je een blauwe reiger vliegen.

Pal in het centrum van de stad zijn het Warandepark en het pas gerenoveerde park Cerckel de ideale plaats om even tot rust te komen. Sportievelingen kunnen een rondje lopen op de pas aangelegde Finse piste in het Warandepark.

Diest heeft werkelijk alles om het de bezoekers naar hun zin te maken – of je er een dag of een week verblijft, in zomer of winter, alleen, met het hele gezin of in groep. Er liggen verschillende hotels in het centrum. Stappers en fietsers kunnen in het centrum en de landelijke omgeving hun hartje ophalen en om op adem te komen, genieten op een zonnig terrasje van het uitzicht en een glas lokaal Gildenbier of Hagelandse wijn. 
 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 8 euro
  • eenheidstarief: 12 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen

Extra

Let op:start ticketverkoop op dinsdag 22 oktober om 10 uur

Onze busreizen zijn zeer begeerd en beperkt in plaatsen.
Daarom zijn er een aantal spelregels:
Maximum 2 tickets per persoon
enkel balieverkoop (niet telefonisch, niet per mail)