Theatermaker Thomas Janssens werd enkele jaren geleden voor het eerst vader. Geïnspireerd door het boek Brief aan mijn dochter van de Amerikaanse schrijfster Maya Angelou begon hij zelf een brief aan zijn kind te schrijven. Een brief die zijn zoon pas vele jaren later zou mogen openen.

Het resultaat is een intieme, poëtische voorstelling waarin Janssens eigen brief wordt afgewisseld met die van vele anderen. Terwijl je samen met de andere toeschouwers (waaronder vast ook een aantal brievenschrijvers) luistert naar de verhalen, kan je niets anders doen dan je verbonden voelen. Verbonden met de mensen om je heen. Verbonden met de brievenschrijvers. Verbonden met de verhalen die je hoort.

Het publiek wordt ontvangen in een bijzondere opstelling en ondergedompeld in een maalstroom aan brieven. Geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele maakt een stemmencompositie.
Op elke plaats zal de voorstelling een bijzondere invulling krijgen dankzij de inbreng van lokale brievenschrijvers.

“*** Een mooie, rijke, tot in de details doordachte voorstelling die aanvoelt als een warm, troostend deken in donkere, kille tijden en duidelijk inzet op verbondenheid.”  - FocusKnack, 30 november 2016

tekst: Thomas Janssens en het publiek
concept en spel: Jorre Vandenbussche en Thomas Janssens
geluidsontwerp: Ruben Nachtergaele
ontwerp & uitvoering zitbanken: Mikaël Wellens
licht: Thomas Glorieux
zang: Beritan Yavuz


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • VVK: 8 euro
  • Kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen